|

Perlebygotto med fennikel og jomfruhummerhaler

Den fede og ostede risotto har et meget sundere alternativ, som hedder perlebygotto, som er meget sundere uden at den går på kompromis med smag eller tekstur. Perlebyg er dog en tungere kernetype, som skal koge ind. Det kan godt tage lidt lang tid før perlebyggen har den rette konsistens, men det er jo bare en god undskyldning for at drikke lidt vin imens du venter. Hvis man har en rest parmesan i køleskabt kan man snildt tilføje den til retten, når den skal smages til med salt og peber, men opskriften er faktisk god uden.

I denne opskrift serveres perlebyggen med det herlige krebsdyr Jomfruhummer, som er super hurtige at tilberede, hvorfor hele retten kan laves relativt hurtigt.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fennikel
  • 3 spsk. smør
  • 350 g. perlebyg
  • 1 glas hvidvin
  • 2 l. grøntsagsbouillion
  • 1 citron
  • Salt og peber
  • 350 g. jomfruhummer

Fremgangsmåde

  • Hak løg og fennikel i tern.
  • Klip jomfruhummerhalerne op i halerne og hiv tarmstrengen ud, hvorpå de fordeles på en bageplade.
  • Varm en gryde op med smør og steg løg og fennikel deri.
  • Kom derefter perlebyg i gryden og lad det stege lidt med grøntsagerne inden hvidvinen hældes på.
  • Derefter kommes grøntsagsbouillionen gradvist i indtil perlebyggen har den rette konsistens (hvilket cirka tager 30 minutter).
  • Bag jomfruhummerhalerne i ovnen ved 180 grader i 7 minutter.
  • Smag perlebygottoen til med citronskal, salt og peber.
  • Server perlebygottoen med de bagte jomfruhummerhaler på toppen og lidt purløgsolie.
Ingredienslisten blev kopieret