Panna cotta med havtorn

Panna cotta er en meget simpel og god dessert at servere for sine gæster – den kan nemlig laves dagen før! Her har jeg valgt at toppe den med havtorn, sponsoreret af Gestus, som er et lidt syrligt bær. Det er derfor også vigtigt at smage sin havtornssirup til med sukker, inden den hældes ud over de kolde panna cotta.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 5 dl. piskefløde
  • 1 spsk. Gestus vaniljesukker
  • 4 dl. sukker
  • 3 blad husblas
  • 200 g. Gestus havtorn

Fremgangsmåde

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Find en gryde frem og kom fløde, 1 dl. sukker og vaniljesukker deri.
  • Varm flødeblandingen op indtil sukkeret er opløst, pas på det ikke koger.
  • Når sukkeret er opløst, tages gryden af varmen, og husblas piskes i.
  • Hæld panna cottaen over i fire fine serveringsglas, og lad den stå på køl i minimum 3 timer, gerne natten over.
  • En time inden servering findes en lille gryde frem, og 3 dl. sukker og havtorn kommes i.
  • Varm det igennem til bærerne er helt bløde, og sukkeret er opløst.
  • Sigt din sirup af to omgange og lad det stå på køl i en halv time, inden det hældes ud over de fire panna cotta.
Ingredienslisten blev kopieret