|

Nordisk rissalat med grape og jordskokker

Jordskokker er en fantastisk og smagfuld knold, som er i sæson i vintermånederne. Knolden har en helt unik smag, som kan bruges i alt muligt lækkert. I dette tilfælde har jeg lavet en lækker salat med ovnbagte jordskokker, som serveres med blandede ris og grape. Opskriften er mættende nok til at være en ret i sig selv, men kan også benyttes som tilbehør til en hovedret.

Ingredienser

  • 500 g. jordskokker
  • 200 g. blandede ris (røde, brune og vilde)
  • 125 g. spinat
  • 2 grapefrugter
  • 3 spsk. koldpresset rapsolie.
  • 3 spsk. æblecidereddike.
  • 1.5 spsk. honning.
  • 1 knivspids salt.
  • 1 knivspids peber.
  • 2 spsk olivenolie.
  • 10 stilke frisk timian.

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skyld de vilde ris og sæt dem til at koge i en halv liter vand i en halv time.
  • Rens jordskokkerne og skær dem i tern af 1 cm.
  • Vend jordskokkerne i olivenolie, frisk timian og salt.
  • Læg dem på en bageplade og bag dem i 15 min i ovnen.
  • Skær skrællen af grapefrugterne.
  • Skær fine filetter af grapenfrugtens, ved at skære langs de hvide lameller i frugtkødet..
  • Rør rapsolie, æblecidereddike, honning, salt og peber til en dressing.
  • Når risene er færdigkogte røres dressingen og grapefrugten ned i risene.
  • De færdigbagte jordskokker tilsættes efterfølgende.
  • Skyld dernæst spinaten og tilføj til blandingen.
  • Server som en ret i sig selv med brød til, eller som tilbehør til en hovederet.
Ingredienslisten blev kopieret