|

Torsk med glaserede grøntsager og puré af forårsløg og fennikel

Torsk er en lækker fisk, som man kan nyde alle tider på året. Denne opskrift med glaserede grøntsager og puré af forårsløg og fennikel passer rigtig godt med torskens fine smag. Grøntsagerne kan varieres efter behov - men i min opskrift lavede jeg den med blandt andet asparges, da de var i sæson. Som med så meget hvid fisk, går et glas kold hvidvin rigtig godt sammen med - især hvis du laver opskriften på en varm sommerdag.

Ingredienser

  • 4 torskefilet
  • 1 bundt grønne asparges
  • 4 gulerødder
  • 1 fennikel
  • 4 forårsløg
  • 10 g. smør
  • 0,5 dl. vand
  • 1 spsk. eddikke
  • 1 spsk. honning
  • Salt og peber
  • 8 spsk. puré af forårsløg og fennikel

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 170 grader.
  • Rens alle grøntsagerne.
  • Knæk asparges og skær lidt af toppen og bunden af forårsløgene.
  • Skær gulerødderne på langs, fennikel i tern og løg i både
  • Rens torskefilet og kom det på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Krydr torsken med salt og peber og drisl lidt olie over. Bag i oven ved 170 grader i 10 min.
  • Kom grøntsagerne i en gryde sammen med vand og smør, krydr med salt og peber.
  • Lad grøntsagerne dampe under låg i 4 min., tilsæt så eddike og honning og fjern grydelåget.
  • Lad det hele koge ind i yderligere 6 min, indtil grøntsagerne er smukt glaserede.
  • Portionsanret retten med 2 spsk. puré pr. tallerken smurt ud til en dråbeform. Læg torsken lidt ovenpå puréen og grøntsagerne ved siden af.
Ingredienslisten blev kopieret