|

Muslinger med palmekål og sherry-sauce

At servere muslinger er en nem og billig måde at imponere sine gæster. I denne franskinspirerede ret serveres muslingerne i en sauce lavet på sherry og creme fraiche, der giver retten en unik aroma samt smag. I tilfælde af, at man ikke har sherry på lager, kan cognac også benyttes. Derudover serveres disse muslinger med palmekål, som er i sæson fra oktober til januar. Derfor går denne ret rigtig godt om efteråret og vinteren, hvis man gerne vil servere muslingerne med lokale råvarer.

Retten bør gerne serveres med et godt brød og eventuelt et koldt glas hvidvin.

Ingredienser

  • 3 kg muslinger
  • 80 g smør
  • 3 løg
  • 2 dl sherry
  • 500 g palmekål
  • 250 g cremefraiche
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Rens og sorter muslingerne
  • Rens palmekål
  • Smelt smør i en høj gryde med
  • Halver løgene og skær dem i 5mm tynde skiver og steg dem i 10-12 min til de er gyldne
  • Kom sherryen ved og lad det hele simre i 5 min.
  • Hæld muslinger i og bland det med løgene
  • Kom låg på gryden og lad det dampe i 3 min
  • Rør cremefraiche i retten
  • Læg grønkålen oven på muslingerne i 5 min indtil grønkålen falder sammen
  • Sorter de muslinger fra som ikke har åbnet sig.
  • Anret muslinger i dybetallerkener, kom kålene derved, drys med salt og peber og tilføj gerne lidt ekstra sovs.
Ingredienslisten blev kopieret