Marokkansk grøntsagsgryde

Denne opskrift er en reklame for Gestus, hvis produkter både ser flotte ud og smager godt. Gestus går meget op i kvalitet, uden at det går udover prisen – hvilket passer godt sammen med Gastrologiks principper.

Retten her er varm, krydret og fyldt med skønne grøntsager! Jeg har eksperimenteret lidt med opskrifter fra det marokkanske køkken, og dette må siges at være min absolutte favorit! Brugen af søde grøntsager, stærke krydderier og tørrede frugter giver en skøn symbiose af smag. Derudover er retten også meget sund og nem at lave i hverdagen. Server lidt bulgur eller spændende salater til.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. Frisk ingefær
  • 250 g. Søde kartofler
  • 1 aubergine
  • 1 dåse kikærter
  • 1 håndfuld tørret frugt (svesker, gule rosiner, abrikoser eller figner)
  • 2 dåser Gestus hakkede tomater
  • 1 spsk Gestus olivenolie
  • 0.5 L. Grøntsagsbouillon
  • 2 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Koriander
  • 2 tsk. Spidskommen
  • 1 lille chili
  • 1 spsk. Honning

Fremgangsmåde

  • Varm en stor gryde op med lidt olivenolie.
  • Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg og ingefær, lad det stege ved lav varme til løgene er bløde.
  • Tilsæt kanel, koriander og spidskommen.
  • Hak de søde kartofler og auberginen i tern.
  • Kom de søde kartofler i gryden og vend dem med krydderierne.
  • Tilsæt hakkede tomater og grøntsagsbouillon.
  • Lad det simre under låg til kartoflerne er møre.
  • Vend herefter kikærter, tørret frugt, chili, honning og aubergine i, og lad det simre i yderligere 10 min.
  • Smag til og server.
Ingredienslisten blev kopieret