|

Kulmulle med salviesmør, fennikel og søde kartofler

Kulmule er en udsøgt spise, som har dejligt mørt kød og en herlig smag. Personligt er jeg vild med kombinationen af fennikel i samspil med fisk. Fennikel har i frisk form en meget karakteristisk smag/duft med undertoner af anis/lakrids. Når den bages i ovnen bliver den dog noget sødere og mildere, hvilket bare fungerer utroligt godt sammen med fisk såvel som andre rodfrugter.

Kulmulen er en fisk, der er i sæson hele året, så nyd den og denne opskrift i sammenspil med de grøntsager som nu måtte være i sæson.

Ingredienser

  • 4 kulmulle filetter
  • 1 fenikkel
  • 4 søde kartofler
  • 3 løg
  • 1 bundt salvie
  • 200 g smør
  • 3 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Rens og skær kartofler og fennikel i tern
  • Pil løgene og del hvert løg i 8 både
  • Skyl salvien og hak den fint
  • Kom løg, kartofler og fennikel på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Vend lidt olivenolie, presset hvidløg, 1/3 af salvien samt salt og peber i grøntsagsblandingen
  • Bag grøntsagerne i 13 min ved 180 grader.
  • Efter grøntsagerne har bagt i 10 kommes den renset fisk ovenpå grøntsagerne i ovnen.
  • Efter fisken har fået lidt salt og peber lægges den med skinsiden opad ovenpå grøntsager, hvorpå den bages i 12 minutter ved 180 grader, sammen med grøntsagerne.
  • Mens fisken og grøntsagerne er i ovnen smeltes smøret i en lille gryde, hvorpå det tilsættes resten af salvien.
  • Når fisken er færdig kan skindet nemt pilles af.
  • Server fisken ovenpå en lille bunke grøntsager og top med salviesmørsovsen.
Ingredienslisten blev kopieret