Kikærte pålæg

Det er nemt og billigt at lave sit eget vegetariske pålæg.

For klimaets skyld spiser jeg sjældent kød til aftensmad, men jeg har haft svært at finde de gode og billige alternativer til kødet i madpakken. Derfor har jeg nu lavet fire forskellige slags pålæg, uden kød med henholdsvis: linser, kikærter, bønner og edamamebønner. Det smager overraskende godt, og er meget mere interessant end en lun spegepølsemad.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 400 g. Kikærter
  • 1 Gulerod
  • 1 tsk. Sennep
  • 1 Citron
  • 1 håndfuld persille
  • 3 spsk. Cremefraiche
  • 1 Chili

Fremgangsmåde

  • Lad kikærterne stå i blød natten over.
  • Hæld vandet fra kikærterne, og kog dem i rent vand i 30 min.
  • Imens kikærterne koger hakkes guleroden, persillen og chilien helt fint.
  • Hæld vandet fra kikærterne og knus dem med noget tungt og hårdt – gerne en morder.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og vend det rundt sammen med de knuste kikærter.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og vend det rundt sammen med de knuste kikærter.
  • Smag til med salt og peber.
Ingredienslisten blev kopieret