|

Jomfruhummerhaler med dildsmør og surdejsbrød

Til nytår er det for mange en tradition at servere skaldyr, hvilket kan være en dyr affære! Dog ligger jomfruhummer haler i den lidt billigere ende af skaldyrskategorien, og kan nemt serveres som en lille forret eller som en del af et større tapas bord. Jomfruhummerhaler er naturligvis også godt om sensommeren, hvor de er i sæson og kan købes friske. Jeg serverede denne opskrift med hjemmerørt dildsmør og friskbagt surdejsbrød. Uanset hvordan de serveres, bør halerne dog nydes med et koldt glas hvidvin uanset hvilken lejlighed halerne tillegnes.

Ingredienser

  • 300 gram jomfruhummerhaler
  • 100 gram saltet smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 halvt bund dild
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 økologisk citron
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skyld halerne grundigt under rindende vand.
  • Flæk det yderste af halerne af.
  • Fjern tarmen (sort lang streng).
  • Læg alle jomfruhummerhalerne ud på en bageplade med ryggen nedad.
  • Tag en saks og klip skallen åben på maven.
  • Synliggør kødet ved at presse skallen ud til hver side.
  • Sammenfør olivenolie, citronsaft fra en halv citron, citronskal, chiliflager, 1 presset hvidløg og ¼ bundt friskhakket dild til en marinade.
  • Pensel jomfruhummerhalerne med marinaden.
  • Læg bagepladen i ovnen og giv halerne 6 minutter.
  • Pisk smør til det er hvidt og luftigt.
  • Rør derefter 1 presset hvidløg og lidt dild i smørmassen.
  • Smag smørret til med lidt citronsaft og -skal.
  • Server hele herligheden med surdejsbrød eller flute, samt et koldt glas hvidvin.
Ingredienslisten blev kopieret