Indisk dahl

Dahl er en hverdagsfavorit herhjemme. Det er nemlig både en billig og interessant ret, som går godt ind i en kødfri hverdag. Opskriften her tager et meget simpelt udgangspunkt, for at være så budgetvenligt som muligt. Krydderierne kan eksempelvis variere, alt efter hvad du har på hylderne.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk. Spidskommen
  • 1 spsk. Koriander
  • 1 spsk. Karry
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 knivspids chilliflager
  • 200 g. røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 7dl. Grøntsagsbouillon
  • Olivenolie

Fremgangsmåde

  • Hak hvidløg helt fint og svits det i en gryde med olivenolie ved svag varme, det er vigtigt at det ikke tager farve.
  • Tilsæt alle krydderierne og rør rundt indtil hytten dufter godt.
  • Skyl linserne grundigt, og kom dem i gryden sammen med tomater og grøntsagsbouilon.
  • Lad retten simre i 30 min, tilføj evt. mere væde undervejs.
  • Smag til med salt og chili, og server evt. med yoghurt, koriander og naanbrød.
Ingredienslisten blev kopieret