Den klassiske hønsekødssuppe

Der er mange budgetvenlige hits at finde i det traditionelle danske køkken. Her er mit bud på en god hønsekødssuppe med melboller, der tager lidt tid at lave, men til gengæld efterlader sig rigeligt med rester til de efterfølgende dage.

Velbekomme!


Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 3 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 kartoffel
  • 1 håndfuld persille
  • 3 laurbærblade
  • 1 bundt timian
  • 1 spsk. Peberkorn
  • 1,5dl. vand
  • 80g. Smør
  • 80g. Hvedemel
  • 2 æg
  • Muskatnød

Fremgangsmåde

  • Kom den hele kylling i en gryde, og dæk til med vand.
  • Bring i kog og lad kyllingen simre i 15min, mens der afskummes.
  • Rens grøntsager og krydderurter og pluk bladene fra stilken på persillen.
  • Skær to løg og en gulerod i grove skiver.
  • Efter 15 min tilsættes gulerod, løg, persillestilke, timian, laurbærblade og peberkorn i kyllingegryden, og det koges i yderligere en time (Her kan man gå i gang med melbollerne).
  • Derefter tages kyllingen op fra suppen, og kødet plukkes af.
  • Imens sigtes resten af suppen, hvorefter den bringes i kog igen og afskummes.
  • Melboller laves ved at smelte smør sammen med vand og hvedemel i en lille gryde.
  • Herefter tages gryden fra blusset og de to æg piskes i.
  • Krydr melbollerne med salt, peber og muskatnød.
  • Tilsidst formes melbollerne med to teskeer, og koges i saltet vand.
  • Når de dukker op til overfladen er de færdige, og sættes til side.
  • Skær et løg, en kartoffel og en gulerod i mundrette bider, og kom det i den sigtede suppe under kog i 5 min.
  • Lige inden servering vendes kyllingekødet i, og melbollerne tilføjes i suppen under anretning.
  • Brug bladene fra persillen til at toppe retten med.
Ingredienslisten blev kopieret