|
Hjemmelavet hummus
Hjemmelavet hummus

Hjemmelavet hummus

Hummus, Hummus, Hummus! Jeg elsker hummus. Det smager bare fantastisk og kan både bruges som tilbehør til et aftensmåltid eller som pålæg på rugbrødet til frokosten. Gennem et par forsøg, mener jeg, at jeg er noget frem til den helt rigtige ingrediens kombination til at lave den helt perfekte cremede hummus! I denne her opskrift på hummus bruger jeg tørrede kikærter fra grønthandleren som har stået i blød natten over. Man kan godt lave hummus med kikærter fra dåse, men det er en anelse syndt, syntes jeg. Kikærter fra dåse har de med at have en lidt "dåsemads" agtig aroma, som jeg ikke bryder mig om i en hummus. Derfor anbefaler jeg klart, at du bruger tørrede kikærter. Vælger du alligevel dåsekikærterne, så husk at skyld dem grundigt.


Ingredienser

8 personer

  • 700 g. kikærter
  • 3 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 3 spsk. tahin
  • 3 dl. olivenolie
  • 2 dl. vand
  • 2 tsk. salt

Fremgangsmåde

+60 min.
Hjemmelavet hummus

Flere lækre opskrifter til dig


Opskrifter der er i sæson



Ingredienslisten blev kopieret