Hjemmelavet gnocchi

Gnocchi smager ekstra skønt når det er hjemmelavet, og det er overraskende nemt og billigt at lave. Når først gnocchien er lavet, er det hurtigt at servere en omgang gnocchi til aftensmad, med blot lidt napolisauce, olie og basilikum.

Velbekomme!


Ingredienser

  • 3 kg. Kartofler
  • 1 kg. hvedemel
  • 1 spsk. salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skræl og kog kartoflerne til de kan falde af en gaffel.
  • Mos kartoflerne gennem en si, så større kartoffelstykker undgås.
  • Vend mel i dejen af flere omgange, indtil ca. 600g. af melet er æltet ind i dejen, tilsæt salt og peber.
  • 1 håndfuld af dejen tages til side og mel tilsættes indtil dejen har en pudeblød konsistens.
  • Hertil rulles dejen til en lang pølse og skæres i ca. 15 stykker lige store gnocchi.
  • Gnocchien kommes i en gyde med kogende vand, og tages først op når de selv flyder op til overfladen.
  • Herefter kommes de i en skål iskold vand, så de ikke koger videre og bliver for bløde.
  • Dette forsættes til alle gnocchi er færdigkogte.
  • Til en servering for to beregnes 40-50stk. gnocchi, og man kan med fordel inddele gnocchi i et par serveringer, så de kan fryses ned og gemmes til en travl hverdag.
Ingredienslisten blev kopieret