Grøn bønnesalat

En flot og sund grøn salat der går særligt godt som tilbehør til kalvekød.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 200 g. Bønner
  • Syltede rødløg
  • 1 agurk
  • 1 håndfuld persille
  • 2 spsk. solsikkekerner
  • 6 spsk. Purløgsolie/olivenolie
  • 2 tsk. Dijon sennep
  • 1 spsk. Æbleeddike
  • 1 tsk. Honning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Sæt en gryde med saltet vand til at koge.
  • Rens og skær enderne af bønnerne, og kog dem 3min.
  • Skær agurkerne i tynde halvcirkler og put dem i en serveringsskål sammen med bønnerne.
  • Rens persillen, pil bladende fra stilken og kom dem i salaten.
  • Find en lille skål frem til dressing.
  • Start med at tilsætte sennep, æbleeddike og honning og rør rundt til honningen er opløst.
  • Pisk olien i dressingen lidt efter lidt til dressingen så småt begynder at tykne.
  • Smag til med salt og peber.
  • Vend salaten med dressingen.
  • Rist solsikkekerner på en pande med salt til de er gyldne og fordel udover salaten.
  • Top salaten af med et par ringe af syltede rødløg og server.
Ingredienslisten blev kopieret