Græskarsuppe

I slutningen af oktober er der ikke noget at gøre, græskarsuppen er og bliver et sæson-must! Græskar smager ikke af meget i sig selv, men kan med hjælp fra en håndfuld krydderier, blive et skønt efterårsmåltid. En god idé er at gemme græskarkernerne, som man kan stege på panden, og bruge som pynt til suppen eller i en salat.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 1 græskar (ca. 2.5kg)
  • 3 løg
  • 8 fed hvidløg
  • 1l. Hønsefond
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. Spidskommen
  • 1 spsk. Koriander
  • 2 spsk. Paprika
  • 1 spsk. Kardemomme
  • 1 spsk. Karry
  • Olie

Fremgangsmåde

  • Skær skrællen af græskaret og fjern indmaden.
  • Hak græskar, løg og hvidløg.
  • Varm en stor gryde op med lidt olie.
  • Svits løg heri til de er klare.
  • Tilsæt hvidløg og krydderier.
  • Når køkkenet dufter godt hældes græskarstykkerne i samt hønsefond til det næsten dækker græskarstykkerne.
  • Lad suppen koge i ca. et kvarter til græskarene er møre.
  • Lad det herefter køle af og blend suppen med en stavblender.
  • Tilsidst vendes kokosmælken i.
Ingredienslisten blev kopieret