Nem opskrift på Fried rice

Nem og fleksibel ret. Hvis du har nogle kogte ris tilovers fra dagen før, er dette en perfekt måde at få dem brugt på – og derved undgå mad spil. Jeg køber aldrig ind til denne ret, da jeg bruger overskydende grøntsager, hvilket gør den meget budgetvenlig og ligetil.

Velbekomme!


Ingredienser

  • 2 dl. ris
  • Olie
  • 1 spsk. fishsauce
  • 1 spsk. soja
  • Minimum 1 grøntsag
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 2 æg
  • salt og peber
  • Thai basilikum

Fremgangsmåde

  • Hak løg, og skær grøntsag(er).
  • Varm en pande op med olie og knæk æggene heri.
  • Rør æggene til scramble æg, og sæt til siden.
  • Steg løg, presset hvidløg, revet ingefær, finthakket chili samt grøntsager på panden i et par minutter.
  • Tilsæt 2 dl. kogte ris og vend rundt med grøntsagerne.
  • Tilsæt afslutningsvis, fishsauce, soja og smag til med salt og peber.
  • Retten tages af varmen inden risene tager farve.
  • Server toppet med thai basilikum.
Ingredienslisten blev kopieret