|
Flæskesteg som far laver den.
Flæskesteg som far laver den.

Flæskesteg som far laver den.

Flæskesteg som min far laver den til jul, den bliver aldrig tør og sværerne er sprøde - så den opskrift har jeg selfølgelig snuppet!

Det er alfa og omega at du køber en nakkekam, som er den fede del af flæskestegen - det er det der gør at den ikke bliver tør og så er det faktisk også den billigste del af flæskestegen. Hvis du har mulighed for det bør du købe din nakkekam hos slagteren, han kan også skære lidt af fedtet af, hvis den er meget marmoreret.

Hvis du derimod køber en ribbensteg vil den næsten altid blive tør, fordi det er et meget magert stykke kød - så køb en nakkekam!

Hemmeligheden bag at få sværerne spøde er, at lade flæskestegen blive i ovnen til den er færdig. Det er derfor godt hvis man kender sin ovn. Min ovn er f.eks. ikke ligeså god som mine forældres, derfor skal jeg give min flæskesteg længere tid ved højere varme. Hvis du har købt en nakkekam, vil din flæskesteg ikke blive tør af at være længere tid i ovnen, indtil sværerne er sprøde, fordi det ikke er et magert stykke kød.

Gå igang med at lave flæskestegen ca. 3 timer før du skal spise den. Husk at du af den overskydende mængde flæskesteg kan lave lækre flæskestegssandwich dagen efter!


Ingredienser

4 personer

Fremgangsmåde

+60 min.
Flæskesteg som far laver den.

Flere lækre opskrifter til dig


Opskrifter der er i sæson



Ingredienslisten blev kopieret