Fennikel og kartoffelsuppe

En frisk lys suppe, som nemt kan gøres dekorativ med lidt farverig topping.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 5 kartofler
  • 2 fennikel
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2 spsk. Ingefær
  • 2 spsk. stødt koriander
  • Salt og peber
  • Smør
  • Grøntsagsbouillon
  • 2dl. Cremefraiche (eller fed yoghurt)
  • 1 citron
  • 2 tsk. sukker

Fremgangsmåde

  • Skær kartofler og fennikel i tynde skiver og sauter i en varm gryde med smør.
  • Hak løg, 3 fed hvidløg og ingefær fint, og sauter sammen med grøntsagerne.
  • Efter 10 minutters tid tilsættes stødt koriander samt grøntsagsbouillon, til det næsten dækker grøntsagerne.
  • Lad suppen koge op, og lad den derefter simre i ca. 20 min. under låg.
  • Mens suppen passer sig selv, laves cremefraiche blandingen: Find en lille skål frem og bland cremefraiche sammen med citronsaft, sukker og 2 fed presset hvidløg.
  • Efter 20 min. blendes suppen jævn med stavblender og smages til med salt og peber.
  • Server med cremefraiche, fennikel grønt og evt. purløgsolie og appelsinskal.
Ingredienslisten blev kopieret