|

Cremet blomkålssupppe

Hvis du leder efter den billigste og hurtigste suppe at lave, så er det her nok det bedste bud jeg kan komme på. Denne her suppe kræver meget få ingredienser, som alle er meget budgetvenlige, men det betyder hverken at teksturen eller smagen mangler noget. Tværtimod, så er denne suppe en af de mest cremede og velsmagende supper jeg kender til. Efter at det hurtigtkogte blomkål har været en tur i blenderen, får det en ufattelig blød og cremet tekstur, hvilket er ret vildt, når man tænker på at denne opskrift ikke gør brug af fløde. Af samme grund er den ikke blot billig og hurtig - men også sund!

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0.5 chili
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 5 dl. vand

Fremgangsmåde

  • Rens blomkålen og skær alt på nær bladene ud i mindre stykker. Gem en lille håndfuld hele små buketter
  • Skær løgene i tern og hak chili fint.
  • Varm en gryde op med olivenolie og kom presset hvidløg, chili og løg deri.
  • Efter løgene er blevet klare kommes blomkålen ved, hvorpå det hele steges i et par minutter
  • Kom vand over grøntsagerne og lad det koge i ca. 8 min - ikke for længe!
  • Blend suppen til den er glat og cremet og smag til med salt og peber og kom æblecidereddike i.
  • Server suppen med de små blomkålsbuketter på toppen og lidt brød til.
Ingredienslisten blev kopieret