|

Chili sin carne med butternut

Chili sin carne (Chili uden kød) er den vegetariske udgave af chili con carne (Chili med kød). Oprindeligt stammer retten fra det nordlige Mexiko, men er i løbet af dens eksistens blevet varieret på utallige måder. En variation findes også lige her i denne opskrift, hvor butternutsquash besøger den vegetariske ret. I mine øjne giver butternutsquashen lidt ekstra smag i form af sødme samt lidt ekstra tekstur. En vegetarisk chili sin carne som denne, er i bund og grund utrolig enkel at lave, og kan laves relativt hurtigt. Hvis du har tiden til det, anbefaler jeg dog, at du kræser lidt for ingredienserne og lader dem simre i mindst en halv times tid.

Chili sin carne bør nydes med ris, brød og/eller nachos, og evt. en iskold cerveza eller måske en frozen margarita.

Ingredienser

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 2 peberfrugter
  • 400 g. butternut
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. kanel
  • 20 g. chokolade
  • 2 spsk. brun farin eller sukker
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dåser kidneybønner
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skær peberfrugter, butternut og løg i små tern.
  • Kom det derpå i en gryde med lidt olie og tilsæt presset hvidløg og chili.
  • Steg grøntsagerne i ca. 10 min. inden alle de tørre krydderier kommes ved.
  • Kom dåsetomaterne i og lad retten simre i mindst 15 min.
  • Dertil kommes hakket chokolade, brun farin og bønner ved.
  • Smag retten til og server med nachos.
Ingredienslisten blev kopieret