|

Bulgursalat med butternutsquash og tranebær

Denne salat bringer nogle af efterårets/vinterens elementer i spil. Det er en krydret salat med inspiration fra mellemøsten, som kan nydes til både vegetariske hovedretter eller et stykke kød, som eksempelvis Mørstegt kalvelever.

Vinterens søde butternutsquash giver salaten en herlig sødme, som får lidt modspil fra de syrlige tranebær - og hele salaten er krydret godt til med masser af varme krydderier.

Ingredienser

  • 200 g. bulgur
  • 400 g. butternut
  • En håndfuld citronmelisse eller mynte
  • 75 g. tranebær
  • 1 citron
  • 3 spsk. koldpresset rapsolie
  • 0.5 tsk. kardemomme
  • 0.5 tsk. kanel
  • 0.5 tsk. stødt fennikelfrø
  • 0.5 tsk. chilipulver
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kom bulgur i en gryde med vand og lad det koge i 20 minutter
  • Find en stor skål frem og kom bulgur, krydderier, tranebær, rapsolie og citronsaft og -skal i.
  • Skræl butternut og skær det ud i små tern.
  • Kom butternutternene på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med lidt salt og olivenolie.
  • Bag butternut i ovnen i 15 min ved 180 grader.
  • Vend butternut i skålen med bulgur. Smag til med citron, salt og peber
  • Server bulgursalaten toppet med citronmelisse.
Ingredienslisten blev kopieret