Boeuf Bourguignon

En fantastisk ret til kolde dage, der gerne bør laves meget af så der er er til nedfrysning også. Retten tager ikke lang tid at lave, men bør laves i god tid, da den skal simre i 3 timers tid.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 750 g oksekød
  • 0.5 flaske rødvin
  • 3 løg
  • 3 gulerødder
  • 3 dl okseboullion
  • 5 laubærblade
  • 1 rosemarin stilk
  • 150 g svampe
  • Mel

Fremgangsmåde

  • Skær kødet i store tern og vend det i mel.
  • Brun kødet i en ovnfast gryde med rigeligt smør og sæt til side.
  • Sauter løg og gulerødderne i gryden i ca. 10min ved lav varme for at få smagen frem i grøntsagerne.
  • Derefter kommes kødet tilbage i gryde, sammen med okseboullion, laurbærblade, rosemarin og rødvin.
  • Kom låg på hele herligheden og sæt retten i ovnen ved 125grader i 3 timer, og lad den passe sig selv.
  • Inden servering kan kartoffelmos eller ris laves.
  • Svampene skæres i skiver og lynsteges.
  • Top retten med svampene og frisk persille.
Ingredienslisten blev kopieret