Asiatisk boller i karry

En asiatisk variant af den klassiske boller i karry. Smagen af kokosmælk og thailandsk karry paste, er en skøn erstatning til den klassiske gule karry smag.

Velbekomme!


Ingredienser

  • 500 g. svinekød
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. rasp
  • 1 tsk. salt og peber
  • 2 spsk. Mel m. top
  • 3 dåser kokosmælk
  • 1 chili
  • Olie
  • 2 spsk. Ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. Stødt koriander
  • 2 spsk. Soja
  • 1 spsk. østersovs
  • 3 spsk. Karry paste
  • 3 limeblade
  • 2 æbler
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 2 spsk. Ristede sesamfrø

Fremgangsmåde

  • Start med at blande svinekød, finthakket løg, æg, 1 fed presset hvidløg, raps, oregano, salt og peber sammen i en skål, og lad det stå på køl i 30min.
  • Sæt en stor gryde med vand til at koge.
  • Form kødbollerne med en ske og kom dem i gryden med kogende vand.
  • Når kødbollerne flyder op til vandoverfladen er de færdige og kan sættes til side.
  • Hak hvidløg, ingefær og chili fint og varm en stor gryde op med lidt olie.
  • Svits hvidløg, ingefær, chili og stødt koriander af i gryden.
  • Tilsæt karrypaste og mel og rør rundt i ca. 2 min.
  • Pisk de 3 dåser kokosmælk ved, og bring karryen i kog sammen med limeblade.
  • Hvis karryen synes tynd kan mere mel tilsættes.
  • Til sidst kommes kødbollerne i sammen med østersovs og soja.
  • Server retten med ris til, og pynt med æbletern, sesamfrø og friske koriander.
Ingredienslisten blev kopieret