|
Test af rødvine fra Netto

Test af rødvine fra Netto

Kender du det når man lige hurtigt smutter forbi Netto for at finde en vin til en middag med vennerne, men ikke har nogen idé om vinen er god eller dårlig? Det gør jeg, derfor har jeg lavet en lille anmeldelse af nogle af de klassiske rødvine der er på hylderne i Netto. Anmeldelsen er lavet sideløbende med mine introducerende blogopslag om vin, for at få en bedre forståelse af hvad man skal lægge mærke til ved en vin, hvad forskellen på vin fra Chile og Frankrig er, og hvad der eksempelvis kendetegner pinot noir.

Overskriften på vinen indikerer hvem producenten er, hvilken drue det er, hvilket område det er fra og hvilken årgang det er.

1. Vinchio, Barbera d'Asti, Piemonte, Italien, 2020

Anmeldelse af rødvine fra netto | Vinchio, Barbera d'Asti, Piemonte, Italien, 2020 | Gastrologik

4 ud af 5 stjerner

Pris: 55kr

Barbera er Piemontes mest almindelige druesort og har en flot rubin rød farve.

Duften er kirsebær er meget tydelig og klassisk for barbera-druen. Dertil kommer noter af rosiner og jeg synes også at kunne dufte lidt lakrids. Barbera har af natur meget syre, hvilket også kommer til udtryk i denne vin, som har en fin syre balance. Dertil er den meget nem at drikke og har ikke nogen særlige tanniner.

En rigtig dejlig vin i en stor flaske, så der er value for money.

2. Louis Bernard, Côte du Rhône, Frankrig, 2020

Anmeldelse af rødvine fra Netto | Louis Bernard, Côte du Rhône, Frankrig, 2020 | Gastrologik

3 ud af 5 stjerner

Pris: 45kr

Rødvin fra den sydlige del af det franske rhône område, hvilket vil sige af den er lavet af en blanding af druerne grenache og syrah.

Duften er let med noter af røde bær og en tenderende gæret duft. Smagen er balanceret, en smule sød uden nogen særlige taniner. En meget nem vin at drikke.

3. Jean-Marie Garnier, Pinot Noir, Frankrig, 2020

 Anmeldelse af rødvine fra Netto | Jean-Marie Garnier, Pinot Noir, Frankrig, 2020 | Gastrologik

2,5 ud af 5 stjerner

Pris: 50kr

Vinen kommer fra Frankrig og er lavet af producenten Jean-Marie Garnier. Det er ikke til at sige hvorfra i Frankrig vinen er fra, da den ikke møder kriteret AOP (hvilket er en beskyttet oprindelsesbetegnelse for vine i Frankrig, der lever op til det højeste niveau af kvalitet og er dyrket i et specifikt geografisk område). Pinot Noir stammer dog oprindeligt fra bourgogne området i Frankrig.

Vinen har en meget mild duft med noter af jordbær. Smagen er ligeledes mild, en smule kedelig og tør. Alt i alt en stille og rolig rødvin, som ville gå godt til noget let mad der ikke overdøver smagen, og gerne skal serveres kølig.

4. Alto Andes, Cabernet Sauvignon, Chile

Anmeldelse af rødvine fra Netto | Alto Andes, Cabernet Sauvignon, Chile | Gastrologik

2 ud af 5 stjerner

Pris: 35kr

Cabernet Sauvignon er den mest dyrkede druesort i Chile, smagen kan derfor også variere meget.

Vinen har en flot dyb rød farve, hvilket også kommer til udtryk i duften som leder tankerne mod mørke bær, såsom kirsebær. Smagen er meget syrlig og intetsigende og føles tør på tungen. Vinen egner sig bedst til brug i madlavning.

5. Sun Gate, Zinfandel, Californien, USA, 2020

Anmeldelse af rødvine fra Netto | Sun Gate, Zinfandel, Californien, USA, 2020 | Gastrologik

1 ud af 5 stjerner

Pris: 45kr

En ærgelig vin fra Netto, der lugter lidt af hovedpine. Duften er parfumeret, let røget, syrlig og en smule underlig. Smagen er sødlig og ikke særlig balanceret. En vin der kun bør købes hvis den skal i maden, men selv der ville jeg nok vælge en anden.