|
Test af hvidvine fra Netto

Test af hvidvine fra Netto

Kender du det når man lige hurtigt smutter forbi Netto for at finde en vin til en middag med vennerne, men ikke har nogen idé om vinen er god eller dårlig? Det gør jeg, derfor har jeg lavet en lille anmeldelse af nogle af de hvidvine der er på hylderne i Netto. Anmeldelsen er lavet sideløbende med mine introducerende blogopslag om vin, for at få en bedre forståelse af hvad man skal lægge mærke til ved en vin, hvad forskellen på vin fra Chile og Frankrig er, og hvad der eksempelvis kendetegner chardonnay.

1. Calvet Chablis, Bourgogne, 2019

Anmeldelse af vine fra netto | Calvet Chablis, Bourgogne, 2019 | Gastrologik

Vinen fra Calvet Chablis er en af de vine hvor hverken druesorten eller regionen står på etikketten. Chablis er et område i Bourgogne i Frankrig, og man kan næsten være sikker på at hvidvin fra Bourgogne er lavet på druesorten chardonnay, da druen stammer fra Bourgogne (læs mere om det i mit andet opslag).

Vinen har en flot gylden farve i glasset. Den dufter af gule modne æbler, lidt melon, men er harmonisk afstemt med en syrlig duft som er klassisk for chardonnay fra Bourgogne, da gæringsprocessen afgiver mælkesyre. Den smager rundt med en smørlignende fylde der varer ved længe. Retronasalt fremstår den en smule tør. Alt i alt en velafbalanceret vin.

Pris: 75kr (på tilbud)

3 ud af 5 stjerner

2. Mastri Vernacoli, Pinot Grigio, Trentino, 2019

Anmeldelse af vine fra netto | Mastri Vernacoli, Pinot Grigio, Trentino, 2019 | Gastrologik

I det nordøstlige Italien ligger området Trentino-Alto Adige omgivet af alperne. Druesorten Pinot Grigio (Pinot Gris på fransk) stammer fra Bourgogne, men dyrkes i store mængder i Norditalien.

En flot gylden vin som dufter af citrusfrugter, stenfrugter, en smule parfumeret, men mest af alt af sommer. Den smager let, mineralsk, syrligt og en smule bittert. Som førstehåndsindtryk dufter den af en klassisk hvidvin, ingen overralskelser, men smager alligevel lettere mineralsk og efterlader en let bitter eftersmag. En let drikkelig vin som bør nydes kold på en sommerdag.

Pris: 55kr

2 ud af 5 stjerner

3. Wolf Blass Eaglehawk, Semillon Chardonnay, 2019

Wolf Blass Eaglehawk, Semillon Chardonnay, 2019 | Anmeldelse af vine fra netto | Gastrologik

Vinen kommer fra det sydlige Australien og er lavet på druerne semillon og chardonnay. I glasset rammes man af en forventelig duft af sød, billig vin fra Netto, der minder en smule om verdi. Vinen afgiver en aroma af pære, tropiske frugter og honning melon. Den smager ligeledes sød, fed og rund, men afgiver alt i alt ikke nogen spændende smagsnuancer. Denne vin ville have godt af at blive serveret iskold og kan med fordel bruges til punch.

Pris: 40kr

1 ud af 5 stjerner

4. Montgras, Sauvignon blanc, Chile, 2020

Duft: annans, stikkelsbær, solbær

smag: bitter, tropefrugter, ikke af så meget

fra central valley

Pris: 40kr

1/5

5. San Valentin, Parellada, Barcelona, 2019

klar

Duft: citrus, parfumeret, vindrue, frisk

smag: pære, liflig, cremet, vanilje

god som velkomst vin - apertif, server iskold

server til agurk med hytteost

Pris: 50kr

2/5

6. Sun Gate, Chardonnay, California, 2019

Duft: dild, sød røg, fed

Smag: krydret, som den dufter, retronasal lakrids smag

Pris: 40kr

1/5