|
Når indkøbsposen skal fyldes, tager jeg i…

Når indkøbsposen skal fyldes, tager jeg i…

Du har måske overvejet, i hvilket supermarked du kan spare mest ved at handle ind, og om der overhovedet er den store forskel på dem?

I dette indlæg vil jeg fortælle dig lidt om, hvor jeg handler ind, samt hvilke ting du generelt bør holde øje med, når du handler, for at spare mest muligt.

Hvis jeg havde lommerne fulde af guld, ville jeg selvfølgelig gå all in på at købe lækre økologiske kvalitetsprodukter fra Irma, men det har jeg ikke. Derfor går jeg primært i Rema, Netto og til tider Føtex.

Da jeg boede i Aarhus, havde jeg den heldige fornøjelse at have en Rema 1000 lige om hjørnet, og det var fantastisk, når jeg bare skulle fylde depoterne op. Generelt er Rema det billigste sted at købe dagligvarer, især når det kommer til krydderier, er der penge at spare i Rema. En stor del af mine indkøbsvaner består dog i at kigge efter nedsatte varer. Jeg leder ikke kun efter tilbud, som du kan finde i tilbudsaviser, for det er ikke der, de største besparelser findes. Kig i stedet efter hylder, hvor der står "ekstra-" eller "stærkt nedsat", især varer med gule prismærker er gode. Det kan være lidt af en rodebutik, men hvis man handler ofte, kan man spare mange penge. Her er Netto den bedste butik til at fylde sin indkøbskurv med de bedste tilbud. Derudover er Netto også rimelig billig på standardvarer, på samme måde som Rema 1000, så hvis du bor tæt på en Netto, ville jeg gøre alle mine indkøb der.

Grunden til, at jeg af og til går i Føtex, er, at de er forholdsvis gode til at nedsætte deres varer, og her får man mere kvalitet for pengene end man (som udgangspunkt) gør hos Netto. For at bevare kvaliteten og friskheden spiser jeg ofte kød, fjerkræ og fisk samme dag, fordi varer med nedsatte priser udløber hurtigt. Så pas på med at lave en madplan, og sørg i stedet for at have styr på basisingredienserne og hold øje med køledisken. Du kan finde flere tips i indlægget "Kunsten at spise kreativt," hvor jeg uddyber mine tanker om hverdagsmenuer.

Jeg har også et par råd om, hvilke supermarkeder jeg bestemt ikke går i: Fakta, Super-Brugsen og generelt Coops butikker. Hver gang jeg har været i en Fakta, har jeg fundet den rodet og fyldt med mangler. Selvom det er en discountkæde, har den ikke nedsatte varer på samme niveau som Netto og Rema 1000. Super-Brugsen minder om en dyr udgave af Fakta, så den kan heller ikke anbefales.

Generelt er mit råd at investere lidt mere tid, når du handler ind, for at kigge efter tilbud, og ellers så hold øje med, hvornår dit lokale supermarked sætter ting ned – de har alle sammen et mønster.

Håber, at rådene kan bruges! Del gerne og lad mig høre, hvordan du sparer mest.