|
Indkøb af dagligvarer: Online eller fysisk?

Indkøb af dagligvarer: Online eller fysisk?

I dette blogopslag, vil jeg give et lille indblik i hvor og hvordan jeg foretrækker at købe ind når det kommer til dagligvarer. Først og fremmest skal det siges, at jeg bor i indre by i København, så dette opslag er nok mest relevant for andre som bor i en storby eller København ligesom mig. Jeg vil komme lidt ind på mine preferencer samt hvordan jeg selv handler ind i løbet af hverdagen, hvilket måske kan give dig lidt inspiration til hvordan du selv kan købe daglivarer.

Online eller fysisk?

Indkøb af dagligvarer: Online eller fysisk? | Gastrologik

Hvordan skal man foretrække at handle? Skal man bruge den gamle fysiske metode? Eller den nye digitale metode? Personligt mener jeg ikke, at der er nogen rigtig eller forkert metode. Der er dog helt klart fordele og ulemper ved begge. Eksempelvis kan jeg rigtig godt lide at se på råvarerne inden jeg lægger dem i kurven, hvilket man ikke rigtig kan med online shopping. Til gengæld slipper man for at stå i kø, når man handler online. Man kan sagtens handle ind til en hel uge, hvis man på forhånd har lavet en madplan. Jeg synes dog sjældent, at jeg har oplevet at de ingredienser jeg har købt online har været dårlige, og man kan nemt få refunderet varende igennem de fleste services. Når alt kommer til alt, foretrækker jeg derfor nok at handle online.

Hvilken hjemmelevering er bedst?

Indkøb af dagligvarer: Hvilken hjemmelevering er bedst? | Gastrologik

Jeg har desværre ikke prøvet alle slags hjemmeleveringer, men jeg vil lige give et overblik og en lille anmeldelse af dem jeg har prøvet.

  • Føtex Hjemmelevering. (4 ud af 5)
  • Nemlig.com (0 ud af 5)
  • Aarstiderne (2 ud af 5)
  • Coop hjemmelevering (1 ud af 5)

Jeg vil gerne påpege, at det er år siden, at jeg har handlet på nemlig.com. Dengang var jeg ikke klar over, hvor slette arbejdsvilkårene var for de ansatte. Grundet deres forfærdelige behandling af deres ansatte giver jeg derfor nemlig.com 0 stjerner.

Jeg mener, at coop-danmark er kendt for at levere til det meste af danmark, men jeg bryder mig ikke meget om at handle der. Varerne er enten meget dyre ellers er de udsolgt. Derfor får coop 1 stjerne.

Aarstiderne klarer sig lidt bedre, men som opskriftudvikler bryder jeg mig egentlig ikke meget om den mad de laver i deres måltidskasser. Jeg prøvede i noget tid nogle af deres måltidskasser, men det var meget kedelige opskrifter som "sandwich", "burger" og "pasta". Det er noget tid siden, så det kan være, at det er blevet bedre med tiden, men umiddelbart var det kun til 2 stjerner.

Vinderen og min favorit er derimod føtex hjemmelevering. Dem har jeg brugt i et års tid nu, og jeg har på fornemmelsen, at de passer bedre på deres medarbejdere. De ansatte virker i hvertfald gladere og taler alle dansk (hvilket for mig indikerer at det ikke er udelanske arbejdere der kommer til Danmark og bliver underbetalt, ligesom nemlig.com gør). Der er stadig ting som kan forbedres for føtex, men umiddelbart giver jeg dem 4 stjerner.

Hvordan handler jeg online?

Jeg bor i et lejlighedsfælleskab med min kæreste og hans søster. Vi er heldigvis rigtig gode til at lave mad sammen, og derfor sætter vi ugentligt en aften af til at lave en madplan for den kommende uge. Når planen er færdiglavet handler vi ind på hjem.foetex.dk. Nogle ting er enten dyre eller svære at få fat i, hvilket betyder at der må handles ind andre steder. Jeg anslår at vi ugentligt sparer mindst 2-3 timer på at få handleturen overstået foran skærmen.

Hvordan handler jeg fysisk?

Et af mine go-to steder at handle fysisk er inco i kødbyen. Her kan man få ALT - men det er ikke nødvendigvis på tilbud. Inco er et indkøbscenter for virksomheder, så det kræver minimum en selvstændig virksomhed for at købe ind i inco. Jeg oplever dog ofte at fisk i sæson er ganske billigt i inco, hvorfor jeg også foretrækker at købe fisk her og ikke i føtex. Hvis jeg skal købe kød derimod så har jeg ofte gjort det i Slagter Ali Baba, som ligger tæt på hovedbanegården. Her er de ansatte utrolig venlige og priserne springer ikke budgettet.

Hvordan handler jeg til store middage.

Skal der laves middag til et stort selskab, kan jeg også godt lide at besøge en grønthandler. Her er min favorit ubetinget grønthandleren "Lygten Bazar" på Nørrebro! Alt kan købes meget billigt og i store mængder. Eksempelvis kan man nogle gange få 7 modne avokadoer til 10 kr. Det er helt vanvittigt billigt! Det ligger et par kilometer fra min bopæl, men jeg cykler gladeligt derhen, da jeg ved at jeg altid kan få gode råvarer til en billig pris.

Andre måder at handle på.

Til sidst vil jeg lige give et lille ekstra tip til hvordan du kan handle dagligvarer på. Eksempelvis gik jeg den anden dag rundt i københavn inden jeg fik gæster på besøg. Jeg havde kun en lille idé til, hvilken opskrift jeg skulle lave, men jeg lod mig inspirere undervejs på min byvandring. København har fantastisk mange små delikateser, slagtere, fiskehandlere, grønthandlere, vinhandlere mm. og det er fornøjeligt at gå rundt og snakke med de ansatte og blive klogere på, hvad der eksempelvis er i sæson. Hvis du har tiden, vil jeg derfor helt klart også anbefale dig denne måde at handle på. Det nærmest giver en fornemmelse af at være på ferie.