|
De bedste madlavningsprogrammer 2022

De bedste madlavningsprogrammer 2022

Jeg er vild med madlavningsprogrammer, men jeg synes at det er svært at finde gode programmer. Så i dette blogopslag, vil jeg give en oversigt over nogle af de mest inspirerende madlavningsprogrammer, som jeg har set.

1. Remarkable places to eat (Verdens lækreste spisesteder)

For ikke så lang tid siden fandt jeg "Remarkable places to eat". Præmisen er egentlig meget simpel. Man følger programmets vært (Fred Sirieix), som besøger forskellige lande, hvor han i ledtog af en ekspert besøger nogle af landets bedste restauranter. Restaurantbesøgene varierer i stor stil fra Små hyggelige engelske kroer, til marrokanske gadekøkkener eller prestigefyldte Parisianske restauranter.

Remarkable places to eat | De bedste madlavningsprogrammer 2022 | Gastrologik

Uanset hvor han spiser er en ting sikkert: Det er restaurantbesøg i verdensklasse. Lad værd med at se disse programmer på tom mave, for det er det rene selvtotur. Hver episode får mundvandet til at løbe en smule, og opskrifterne er utrolig spændende og ofte præget af tradioner eller nyfortolkninger. Fred er en energisk Franskmand, som til tider kan virke en smule anstrengende. Heldigvis er han god til at grine af sig selv, hvilket gør at man sagtens kan holde ham ud.

"Remarkable places to eat" kan streames på DR's hjemmeside.

2. Timm og gryderne

Nummer to på min liste er et gammelt Dr program, som hedder Timm og Gryderne. Dette program er ligeså charmerende som det er inspirerende. Værten Timm Vlademir, tager rundt og besøger familier med andre nationaliteter end Dansk. Han lærer hvordan de laver traditionel ret, og skal efterfølgende prøve at lave den igen, gerne på en ny og endnu bedre måde, hvilket han efter min mening lykkes med hver gang.

Timm og Gryderne | De bedste madlavningsprogrammer (2022) | Gastrologik

"Timm og Gryderne" er derved en kulinarisk rejse som strækker sig fra mexico, til, elfenbenskysten til middelhavet og videre til asien. Derudover, får man også inspiration til, hvordan man handler hos sin lokale grønthandler, som ofte har mange flere eksotiske varer, end det der kan findes i det gængse supermarked.

"Timm og Gryderne" kan streames på DR's hjemmeside.

3. Spise med Price

"Spise med Price" er nok et af de mest folkekære madlavningsprogrammer vi har i Danmark. James og Adam Price er ikke blot gode tv-kokke men også sublimt underholdende og hyggelige at være i selskab med. Man kan måske kritisere programmet for ikke at give nok inspiration til vegetariske opskrifter. Retterne er også tit det modsatte af sunde, hvilket gør at jeg mest har set programmet for at gøre et bekendtskab med traditionelle opskrifter frem for at lade mig inspirere af de opskrifter som de to brødre laver.

Spise med price | De bedste madlavningsprogrammer (2022) | Gastrologik

Mest underholdende er nok brødrenes uendelige konkurrence om, hvem der har det fedeste udstyr. De bedste afsnit er med garanti dem, som omhandler madlavning fra områder omkring middelhavet. Det er en fornøjelse at se Adam og James gå rundt i italienske gade og give lidt indsigt i kulturen og ingredienserne.

"Spise med Price" kan streames på DR's hjemmeside.