Nemme opskrifter med æbler

Jeg elsker at arbejde med lokale råvarer - og efteråret er specielt godt, da det er æblesæson. I dette blogopslag får du fire opskrifter, som du med fordel kan lave med æbler fra haven eller blot fra supermarkedet.

1 Morgenmad: Æblegrød med vanilje

Skal du starte en efterårs morgen på den helt rigtige måde, kan jeg varmt anbefale dig at lave en sød æblegrød. Denne opskrift kan enten nydes med yoghurt om morgenen eller som æblekage med flødeskum og makroner.

Link til opskrift her

2 Aftensmad: Æble- og rodfrugtsalat.

Ligesom æbler er efteråret også sæson for rodfrugterne - og at kombinere er særdeles godt! Det kan du nemt og hurtigt gøre ved at følge denne salatopskrift jeg har lavet:

Link til opskrift her

3 Tilbehør: Æblechutney

Æblet er nok et af de mest kendte frugter i verden, og bruges derfor i alle køkkener. I det indiske cuisine bruges søde frugter som æbler eksempelvis i Chutney der kan kombineres med retter som Tikka chicken masala med peberfrugt, Cremet indisk karry med blomkål eller Arbejderens karry.

Link til opskrift her

4 Dessert: Sprød og sød æblecrumble

Ingen vej uden om æblecrumble, da det er en af min favorit desserter! Søde æbler med crumble og is/cremefraiche som tilbehør er det bedste man kan få efter en lang dag ude på æblerov.

Link til opskrift her

Ingredienslisten blev kopieret