Luftige hvedeboller

Den ultimative forkælelse om morgen er duften af nybagte boller! Denne opskrift er en klassiker hjemme hos mig, og er hentet fra den tid jeg boede hjemme hos mine forældre. Disse boller laves på en røremaskine og skal hæve i lang tid, hvilket gør dem dejlig luftige. En simpel og skøn opskrift, som bør nydes lune med lidt smør eller marmelade.

Opskriften er en reklame for Gestus, som ikke går ned på kvalitet og smag.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 775 ml. Lunkent vand
  • 1 kg. Gestus hvedemel
  • 20 g. Gær
  • 30 g. Salt

Fremgangsmåde

  • Find en røremaskine frem.
  • Opløs gæret i vandet.
  • Tilsæt løbende melet mens røremaskine kører.
  • Når alt melet er rørt i, tilsættes salt.
  • Sluk for røremaskinen, når dejen fremstår smidig og elastisk (ca. 30min).
  • Lad dejen hæve natten over i køleskabet tiltrukket med film.
  • Form bollerne næste morgen og lad dem efterhæve på en bageplade i to timer.
  • Bollerne bages ved 220grader i varmluft, til de har en kernetemperatur på 90-96grader.
Ingredienslisten blev kopieret