Klassiske boller i karry

God gammeldags boller i karry, med selvvalgt topping, er nu engang en dejlig ret til en lidt kold dag.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 500 g svinekød
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. rasp
  • 1 tsk. salt og peber
  • 3 spsk. Smør
  • 3 tsk. Karry
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 3 spsk. Hvedemel
  • 6 dl. Grøntsagsbouillon

Fremgangsmåde

  • Start med at blande oksekød, finthakket løg, æg, 1 fed presset hvidløg, raps, salt og peber sammen i en skål, og lad det stå på køl i 30min.
  • Sæt en stor gryde med vand til at koge.
  • Form kødbollerne med en ske og kom dem i gryden med kogende vand.
  • Når kødbollerne flyder op til vandoverfladen er de færdige og kan sættes til side.
  • Varm en gryde op med smør, karry og spidskommen.
  • Kom mel i gryden, og rør til melet har opslugt smøren.
  • Kom herefter grøntsagsbouillon i lidt ad gangen mens du pisker karrysovsen til den rigtige tykkelse.
  • Smag til med salt og peber og kom kødbollerne i.
  • Lad det koge sammen i et par minutter og server med selvvalgt topping.
Ingredienslisten blev kopieret